По 700 лв. подкрепа от МВР за трима абитуриенти от Пловдив

Сред тях е и дъщерята на загиналия полицай Треновски

Трима абитуриенти от Пловдив – деца на загинали и пострадали служители от системата на МВР при изпълнение на служебния им дълг, получават по 700 лв. дарение от средствата, набрани в рамките на благотворителната кампания на Министерството на вътрешните работи. Сред тях е и детето на полицай Николай Треновски, който бе прегазен на 22 април 2016 година от турски тираджия на магистрала „Тракия“, научи DCNEWS.

Турски ТИР премаза полицай от Пловдив на магистрала „Тракия“

Осъдиха условно турския шофьор, прегазил полицай на магистралата

Общо деветима зрелостници бяха подпомогнати с по 700 лева, уточняват от министерството. Всички те завършват средното си образование тази година. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

През последните години стана традиция МВР да отпуска специални средства за зрелостниците. Средствата са заделени от сметката на Националната благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР, която се осъществява под патронажа на министъра на вътрешните работи.

С помощта на хората, които засвидетелстват своята подкрепа с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си, всеки един от абитуриентите от София и областите Видин, Добрич, Кюстендил, Пловдив и Сливен получи сумата от 700 лева.

Средства се набират целогодишно чрез изпращане на SMS на номер 1866 за абонатите на абонатите на Mtel, Telenor и Vivacom или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС).

Средства могат да се прeвеждат и по единната банкова сметка с IBAN: BG71 BNBG 9661 3000 1462 01, BIC: BNBG BGSD, Българска Народна Банка, Централно управление.

Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Подобни статии

Top