По-дълга „Алея на книгата“, рекорден брой изложители, Пловдив чете цяла седмица

На площад „Централен“ от днес до неделя!

Най-мащабното пътуващо книжно изложение в страната  – „Алея на книгата“, завършва тазгодишния си маршрут в Пловдив и се слива с литературния фестивал на града под тепетата „Пловдив чете“. Книжният рай ще радва пловдивчани и гостите на града цяла седмица – от днес до 4 октомври, неделя, включително. Работното време на изложението ще бъде всеки ден от 10:00 до 20:00 часа и до 19:00 часа в закриващия неделен ден.

Тази година мястото на срещата на читателите с книгите е площад „Централен“, където ще бъдат разположени 17 изложбени шатри с рекорден брой участници за формата –  50 от водещите български издатели и книгоразпространители и техните селектирани и най-нови книжни предложения.

Литературният кът на „Алея на книгата“ също ще гостува на града под тепетата. Разнообразна културна програма на открито със свободен достъп очаква посетителите на изложението с премиери и представяния на книги, вълнуващи срещи с автори, издатели и преводачи, събития за деца. Литературният кът ще бъде разположен от северната страна на Централна поща.

Достъпът до всички събития е свободен.

Алеята на книгата е гост на литературния фестивал „Пловдив чете“. Фестивалът се организира за осемнайсети път и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2020 година. Домакин е издателство „Жанет 45“. Сърганизатори са Министерство на културата, Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“.

Официалното откриване на „Пловдив чете“ е на 29 септември от 19:30 часа на Античния театър с участието на Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“, хор „Детска китка“ и ансамбъл „Дилянка“. По време събитието ще бъдат тържествено връчени и наградите „Орфеев венец“ за високи постижения в съвременната поезия и „Златна четка“ за най-добро художествено оформление на книга.

Подобни статии

Top