По Коледа в Пловдив: Обраха парите за операция на тежко болен дядо

Извършителят е задържан, става дума за 570годишна жена от Стамболийски с предишни прояви по линия на кражбите

Задържана е 57-годишна жена от Стамболийски, откраднала парите на пациент от болница в града под тепетата, съобщиха от ОДМВР – Пловдив. Става дума за 1 000 лева.

Историята: Малко преди Коледа 84-годишният мъж постъпил за съдова операция, като приготвил необходимата сума за лечението. Парите и личните вещи били описани в протокол по изискване на вътрешния правилник на отделението. След операцията състоянието на пациента рязко се влошило и се наложила втора интервенция, по време на която парите били откраднати. Сигналът за кражбата е подаден от лекар в отделението.

В хода на работа е разпитан целия дежурен екип, иззети са и записи от видеокамери, които са документирали действия на жената. След задържането си тя е направила самопризнания за механизма по който е извършила деянието, а парите са възстановени.

Справка в масивите на МВР сочи, че задържаната е криминално проявена по линия кражби, а деянията са извършени през 2004 и 2013г. И по двата случая са работили служители на ОД на МВР Пловдив.

Подобни статии

Top