Победители в италиански конкурс с тричасов концерт на Римския стадион

Победителите в един от най-големите вокални конкурси на Италия Videofestival Live ще пеят в Пловдив

Любопитна и интересна сборна формация от артисти  от Италия и различни части на света пристигат в България за турне – фестивал под името Видео фестивал живот“ – 2019. 

Едно от местата, които ще посетят е Европейската столица на културата за 2019 –  Пловдив.

Събитието в града под тепетата се осъществява с подкрепата на Община Пловдив. То ще се състои на 12 юли, петък, начален час 19.00 часа, на Римския стадион. Входът е свободен!

В концерта ще вземат участие артисти от Италия, Украйна и Обединените арабски емирства и др.,  а атрактивните водещи са от Норвегия, България и Латвия.

В продължение на три часа, пловдивчани и гостите на града ще имат възможност да се наслаждават и танцуват под ритмите на италианска и английска музика, изпълнена в разнообразни стилове – фолк, поп музика, джаз, рап и други. Публиката ще чуе прекрасни авторски песни, изпълнени от самите създатели,  както и кавър версии на световни хитове.

Участниците във фестивала са победители в един от най-големите вокални конкурса на Италия Videofestival Live, който в продължение на 22 години открива все нови и нови таланти и им предоставя възможност да развиват дарбите си.  Част от изпълнителите са артисти от италианското музикално издателство и лейбела РА74мuzik international, които повече от 15 години се занимават с популяризирането на авторска музика по целият свят.

В концерта са включени и независими артисти, които ще бъдат представени от Euro indie Muzik Chat, които транслират музика в повече от 60 страни и 100 радио станции по целият свят.

Вълшебна инструментална музика ще изсвири световно известният италиански композитор Александро Порчело, носител на най-високата премия на Music Awards в Лос Анджелис.

Най-малките участници в шоуто ще са 12-годишни братя-близнаци от Сицилия, които свирят на цигулки.

Те ще изпълнят световно известни хитове в своя, собствена обработка. Един от участниците във „Видео фестивал живот“ ще изпълни авторски песни само в акомпанимент на китара, а  други от артистите долитат специално от Лесото и с голямо удоволствие за публика ще изпълнят свои авторски песни.

1 2

Подобни статии

Top