Победният танц на волейболистките ни продължава

След две победи с тайбрек над Украйна и Турция, нашите момичета са във втората фаза на ЕП

Волейболистките от женския национален отбор на България изиграха истински победен танц на Европейското първенство в Азербайджан и Грузия. И в буквалния, и в преносния смисъл на думата, коментира bgvolleyball.com.

Първо „лъвиците“, водени от Иван Сеферинов изковаха страхотен успех, като надиграха Турция с 3:2 гейма, след 2 часа и 17 минути игра. Невероятна битка, в която волейболистките ни се пребориха за себе си и за честта на България. А с това отбелязаха втора победа в групата, която ни праща във втората фаза на шампионата.

Веднага след това спретнаха и победен танц на директно терена, като изразиха буйната си радост с истинско българско хоро, под ритмите на „Бяла роза“, с която домакините озвучиха успеха на България. На него бе и либерото на Марица (Пловдив) Жана Тодорова – най-доброто либеро на СП по волейбол до 23 години.

Успешният ход на Европейското продължава!

За два поредни дни нашите момичета успяха да спечелят втори тайбрек в срещите от Евроволей. В първия си мач те победиха Украйна с 3:2. Срещу Турция те отново показаха характер, воля и решителност докрай в усилията да се преборят и да бъдат победители. Устояха в инфарктните моменти на тайбрека и запазиха непоколебима твърдост в борбата.

Сега следва решителен мач с европейските шампионки от Русия за първото място в групата. А рускините вече имат респект от България. И двата тима се класираха за втората фаза на Евроволей и това ще бъде нов мач на честта. И всички се надяваме, че родните представителки ще продължат по същия начин, ще дадат отново този максимум в двубоя и каквото и да стане ние ще бъдем с тях и те ще имат нашата подкрепа.

Снимка: bgvolleyball.com

Подобни статии

Top