Побоят над 13-годишната тийнейджърка уговорен

Прокуратурата се захвана с него

Пловдивската районна прокуратура подхвана случая с побоя над 13-годишното момиче от две 14-годишни девойки в Кючука, съобщиха от пресцентъра на институцията под тепетата.

Днес прокуратурата образува досъдебно производство за нанесена лека телесна повреда по хулигански подбуди  на пребитото момиче.

По случая е била извършена предварителна проверка, в хода, на която е установено, че вчера следобед (16 декември 2020 г.), в гр. Пловдив, близо до ПГМТ „Професор Цветан Лазаров“, група малолетни и непълнолетни деца, на възраст 13 и 14 г., си уговорили среща чрез социалните мрежи, като целта им била да си изяснят конфликт помежду си.

На срещата две 14-годишни момичета отправили обидни думи към пострадалото 13-годишно момиче, след което я  бутнали на земята и й нанесли удари с ръце и крака по главата и тялото. По време на инцидента част от присъстващите деца снимали с мобилните си телефони.

В хода на досъдебното производство ще бъдат разпитани всички участници в инцидента. Предстои да бъдат назначени техническа, съдебномедицинска и др. експертизи.

По делото е приложен видеоклип, заснет от присъстващите деца по време на инцидента. Следва да бъде проведена и кореспонденция по случая  с Отдел „Закрила на детето“.  Работата по случая продължава.

Подобни статии

Top