Побойникът от Английската приет в английски университет

Не „кървав спорт” със залагания, а неуредени лични взаимоотношения

– това според директора на Английската гимназия в Пловдив Николай Радев стои зад скандалното видео с бой на двама ученици пред публика. Пред  bTV тази сутрин той посочи, че кадрите са от петък, но чак сега са придобили публичност.

Единият от участниците в схватката без правила е възпитаник на гимназията, а другият – негов познат от друго училище, уточни Радев. „Не е имало такава организация, каквато излезе по медиите, едва ли не със залагания”, подчерта директорът. Двете момчета имали спор в социалните мрежи, който пренесли на открито място на 500 метра от школото.

Николай Радев каза, че не е разпознал свои ученици сред „публиката”, но именно след сигнал от децата зам.-директор, двама учители по физическо и полиция са прекратили боя. Органите на реда и прокуратурата няма да се занимават със случилото се. Момчето от Английската е определило пред директора действията си като „келешка постъпка”.

Предстои педагогически съвет, като класният ръководител е предложил последно предупреждение за преместване в друго училище. „Ученикът вече е подал документи за елитен английски университет”, отбеляза Радев и коментира, че наказанието вероятно ще го стресне достатъчно, за да не се замесва повторно в подобни ситуации.

Припомняме, че видеоклип с бой между ученици на пловдивски гимназии подпали социалните мрежи. Схватката е заснета в покрайнините на Пловдив, близо до английската гимназия. Боят е организиран в социалните мрежи. От полицията отричат версията да става въпрос за организирана среща със залагания.

Според полицаите побойниците са от различни училища и са имали конфликт, който решили да разрешат с юмруци. От полицията обаче са категорични, че според обясненията на двамата младежи не е имало бой, а само приготовление за схватка. Затова срещу децата няма образувано досъдебно производство.

Подобни статии

Top