Почернената майка на Милена: Дано видим убиеца осъден!

Доживотна присъда за подсъдимия за убийството

на красивата си годеница Милена Динова – Илиян Рангелов от пловдивското село Куртово Конаре, поискаха почернените родители и приятели на семейството им. „Дано да доживеем да го видим осъден. Категорично искаме да лежи до края на живота си в затвора. Но това наказание му е малко”, коментира майката на мъртвото момиче Ангелина, пише Агенция Монитор.

Десетки поискаха доживотен затвор за убиеца от Куртово Конаре

Другата майка – на Илиян, обаче е категорична, че синът й е невинен и че това ще бъде доказано в съда. „Той е убиец. Нека майка му да казва каквото иска. Къде е моето дете тогава? И защо той е в затвора?”, каза след отложения за четвърти път процес срещу Рангелов майката на Милена.

По думите й протакането на съдебния процес се отразява много тежко на нея и на останалите близки на красивата годеница. „Няма как да се издържи. Просто е зверско. Всеки път в съда да гледам физиономията на убиеца на дъщеря ми…”, казва през сълзи Ангелина.

Процесът този вторник бе отложен

по искане на адвоката на подсъдимия Илиян – Георги Клянчев, за извършване на нови експертизи. Предстои вещото лице Николай Костадинов да направи ДНК изследване на черните кожени ботуши на Милена. Другата съдебно-медицинска експертиза, която трябва да стане готова до следващото заседание, е да се изследва кръвно-груповата принадлежност на оръжието на убийството – нож с черна дръжка в кания.

Предстои и разпит на бабата на подсъдимия Илиян – Иванка Пейчинова, която е била в къщата по време на убийството. Съдът отхвърли искането на адвокат Клянчев за повторна експертиза за несъответствието между размера на раната в тялото на Милена, която е прободена един път в гърдите, с размера на ножа. Според вещите лица от Съдебна медицина ножът съответства на дълбочината и широчината на раната.

Милена Динова бе убита с един удар с нож в гърдите,

докато в късната вечер на 28 декември 2016 г. отивала за нощна смяна в близко предприятие. Тя живеела на семейни начала с Илиян Рангелов, с когото дни преди кървавото убийство се сгодили. Илиян изключително много ревнувал Милена и скандалите между тях двамата били чести, но момичето не се оплаквало на близките си от тормоза.

Убитата в Куртово Конаре Милена планирала сватба

Милена не била съгласна той непрекъснато да излиза с приятели вечерно време без нея. Във фаталната вечер, след поредната кавга, тя му казала, че го напуска. Минути по-късно е намерена мъртва и в кръв на улицата до дома им в селото.

Първоначално Илиян се направил, че спи. После пред разследващите признал за стореното, а след няколко седмици в съдебната зала се отметна от първите си показания и отказа да признае вината си за смъртта на Милена.

Подобни статии

Top