Почина българската хандбалистка Веселка Калакунова

Спортистката се бори с тежко онкологично заболяване в продължение на четири години

Отиде си българската хандбалистка Веселка Ненкова Калакунова. Тя почина на 30 години в Испания, съобщиха нейни приятели в социалните мрежи.

За загубата съобщи и испанският сайт Еldia.

„Този четвъртък, 10 декември, Веселка Ненкова Калакунова, бивш играч на отбора по хандбул Salud Tenerife, почина на 30-годишна възраст.

Крилото, което остана 10 сезона в отбора – от 2008/09 до 2017/18, си отиде след дълга борба с мозъчен тумор вчера“, пише изданието.

Оттам допълват, че спортистката се е борила с онкологичното заболяване от 7 август 2016 г. Тумор с диаметър на юмрук, който се оказал злокачествен, притискал мозъка. След като била оперирана успешно, през миналия ноември отново й бил открит мозъчен тумор.

От хандбалния клуб, чийто капитан е била Калакунова, изказват съболезнования на близките й.

Веселка Калакунова е родена на 9 април 1990 г. в Баня. Неин баща е Ненко Калакунов, директор на ОП „Паркиране и репатриране“.

Ето какво пишат по повод кончината й в социалните мрежи и от спортна зала „Орловец“:

„Веси е от момичетата, които донесоха първата шампионска титла на ниво „А“ група за габровския колективен спорт под ръководството на Росица Бакърджиева и Христо Коев през 2006 година. Родена в Баня, тя се присъедини към школата на „Бъки“ в пети клас и с габровския клуб спечели всичко на родната сцена – шампионски трофеи и купи във всички възрастови групи. Обличала е екипите на всички национални гарнитури в женския профил. Тя е от последното поколение класирало България на финали на Европейско първенство при девойките, беше част и от триумфа в турнира IHF/EHF Challenge trophy през 2012-та. Последното ѝ участие с националната фланелка беше в първата фаза на квалификациите за Европейското първенство за жени през 2015-та, които отборът ни спечели в Габрово.“

Снимка: eldia.es

Подобни статии

Top