Почина директорът на летище Пловдив Владимир Щърбанов

Изпълнителният директор на Летище Пловдив

Владимир Щърбанов, е починал вчера, след боледуване, съобщиха от Министерство на транспорта.

Той бе назначен на тази длъжност през март 2015 година.

Владимир Щърбанов е Роден е на 18 ноември 1960 г. Завършил е Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия като инженер-икономист със специалност „Икономика и организация на въздушния транспорт“. Преминал е различни курсове в сингапурската академия  за гражданска авиация и IATA , като през 2007 г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт.

Професионалната кариера на Владимир Щърбанов започва през 1981 г. в учебния център на авиокомпания „Балкан“, където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 г. работи на летище София. Започва на длъжност икономист-плановик, през 1996 г. става началник на отдел „Информационно обслужване“, а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията. От 2008 до 2012 г. е експерт по международни програми и проекти в „Бългериан авиейшън груп“ и е член на съвета на директорите на международното летище в Казан. През 2011 г. става член на съвета на директорите на руската компания ТАТ-АВИА, като заема поста до 2012 г. От 2014 г. до назначаването му като изпълнителен директор на летище Пловдив, работи към „Валдер груп“ като консултант по изграждането на летище Пирин.

За своето почти три годишно управление,

Владимир Щърбанов успя да разработи аеропорта край Крумово с нови дестинации и повече на брой редовни и чартърни полети.  Успя и да оздрави разклатеното финансово здраве на летището.

Шефът на аеропорта ще бъде погребан на 25 февруари /неделя/ в София.

В момента летище Пловдив е без изпълнителен директор. По процедура председателя на Борда на директорите Спас Шуманов трябва да свика заседание на директорите, на което да се избере нов изпълнителен директор. Съгласно Търговския закон, нов член в борда се назначава от Министерство на транспорта.

Снимка: Dnevnik.bg

Подобни статии

Top