Почина един от най-известните лекари в Асеновград

Почина д-р Анилена Шикерова, дългогодишен специалист- ендокринолог в МБАЛ -Асеновград.

Тъжната новина съобщиха нейни колеги. Д-р Шикерова ни напусна на  61 години, след боледуване.

Изследовател в Международната Диабетна Организация, изследовател в Европейската асоциация по изучаване на диабета, член е на Българската диабетна асоциация, член на Българското дружество по ендокринология. Специалист по ендокринология от 1996г. , а по вътрешни болести от 1990г.

Д-р Шикерова бeше дълбoкo увaжaвaн чoвeк и лeкaр, кoйтo бeзрeзeрвнo и c чecт oтcтoявaшe цeннocтитe нa лeкaрcкaтa прoфecия и бe примeр зa млaдитe пoкoлeния мeдици cъc cвoятa вceoтдaйнocт, чoвeчнocт и прoфecиoнaлизъм.

Д-р Анилена Шикерова въведе модерната ендокринология в болницата и града с много хъс и постоянство. Нейните познания и артистичност най-много изпъкваха по време на десетките презентации пред колегиуми и конференции. Беше родена за научна работа, с широка обща култура, но отдаде живота си на практичната медицина. Освен в амбулаторията, дълги години беше от екипа на второ вътрешно отделение. Имаше свои принципи и възгледи за живота и медицината, които отстояваше твърдо. Нейната категоричност контрастираше с мекотата на приятен събеседник по всички теми. Поклон!„, написа в профила си в социалната мрежа нейният колега д-р Никола Тодоров.

 

Подобни статии

Top