Почина генералният директор на БТА Максим Минчев

Максим Минчев беше от дни в болница с COVID-19, но лекарите не успяха да го спасят

След кратко боледуване почина генералният директор на БТА Максим Минчев. Това съобщиха от агенцията.

„Ще го запомним като рядко добър, работлив и обаятелен човек„, добавят от БТА.

Максим Христов Минчев е роден на 5 юни 1953 г. в София.. През 1972 – 1976 г. завършва специалност „Журналистика“ във Лвовски университет. През 1983 – 1986 г. учи специалност „Педагогика“ във Военна академия „Георги Раковски“. През 1993 – 1996 г. е стипендиант на НАТО, към щаб–квартирата на НАТО в Брюксел.

От 1991 г. е член на Управителния съвет и пресдиректор на Атлантическия клуб в България, членува и в УС на Евроатлантическата асоциация за международна политика и сигурност.  Членува в Съюза на българските журналисти (СБЖ), Съюза на българските писатели (СБП) и Международната организация на журналистите (МОЖ).

От 2003 г. е генерален директор на Българска телеграфна агенция (БТА). През 2016 г. става генерален секретар на NAWC (Световен съвет на информационните агенции). През 2016 г. става президент на EANA (Асоциация на информационните агенции от Балканите и Югоизточна Европа) и BSANNA (Асоциация на информационните агенции от Черноморския регион).

Министър-председателят Бойко Борисов изрази своите искрени съболезнования по повод кончината на генералния директор на БТА Максим Минчев. „Доказан и уважаван журналист, с богат професионален опит и винаги воден от стандартите на професията. Бог да го прости и поклон пред паметта му!“, посочи премиерът Борисов

Снимка: БТА

Подобни статии

Top