Почина най-известният ромски лидер у нас – цар Киро

Ракиеният бос страдаше дълги години от болно сърце

Починал е най-известният ромски лидер у нас – Кирил Рашков, наричан от всички цар Киро.  Той е издъхнал тази нощ, научи DCnews.bg от хора от близкото му обкръжение. В моменат пред кооперацията, в която живее – в близост до църквата „Св. Петка“ има много негови близки и две катафалки.

По тяхна информация 78-годишният ракиен бос е  починал в резултат на тежките заболявания, от които страдаше. Погребението ще е в неделя.

Припомняме, че Рашков от години страда от болно сърце. Той искаше да си направи сърдечна трансплантация във френска клиника в Париж, но лекарите там му отказаха. Преди няколко години, докато траеха делата му в Районния съд по обвинение за душене на журналисти, цар Киро пътуваше многократно до френската столица, като накрая му бе поставен пейсмейкър.

Цар Киро бе съден и за нападението над двама пловдивски кореспонденти на национални вестници. Преди година и половина обаче Върховният касационен съд го оправда по това дело.

Освен това Рашков беше съден и от Специализираният наказателен съд за незаконно държане на 501 г живак и голямо количество антични монети, които представляват археологическа ценност.

Подобни статии

Top