Почина още един пловдивчанин с коронавирус

Към днешна дата общият брой на заболелите за Пловдив и областта е 877

80-годишен пловдивчанин е най-новият случай на починал от коронавирус в града под тепетата. Мъжът е имал като съпътстващи заболявания диабет и сърдечни проблеми, разказват от Областна управа.

От Областния кризисен щаб вчера не изнесоха статистика за дневната заболяваемост, в днешната съобщават, че (цитирам) „отново най-много новорегистрирани случаи има в гр. Пловдив, като за последните два дни има по двама положителни в общините Карлово и Родопи и един случай в община Асеновград. Сред тях няма медицински работници. Случаите се проучват от РЗИ, дават се предписания на контактните.“

Припомняме, че вчера стана ясно, че кметът на район „Източен“ Иван Стоянов е дал положителна проба. С COVID – 19 се оказа и шефът на отдел „Комуникации и маркетинг“ в Голяма Община Руска Вълева.

Според анонса на градските власти голямо тестване в градската администрация започва следващата седмица.

През изтеклите 48 часа в болница са приети нови 12 души, като цяло хоспитализираните са 98. На домашно лечение са 419. Броят на свободните легла за COVID-19 към днешна дата е 98, а на интензивните – 35.

За последните две денонощия има 21 оздравели пациенти, жители на пловдивска област. Общият им брой е 333-ма.

Към днешна дата общият брой на заболелите от коронавирус за Пловдив и областта е 877. Активните случаи са 517.  Под карантина са 689 души. Статистиката по общини:  Пловдив – 560,  Карлово – 47, Кричим – 22, Хисаря – 9, Родопи – 72, Стамболийски – 20, Калояново – 6, Перущица – 23, Раковски – 11, Марица – 21, Асеновград – 45, Брезово – 2, Куклен – 8, Садово – 10, Първомай – 3, Съединение – 9, Сопот – 9.

Подобни статии

Top