Почина политологът Антоний Гълъбов - DC news

Почина политологът Антоний Гълъбов

Политологът е починал от масивен инфаркт

Политологът и социолог доц. д-р Антоний Гълъбов е починал внезапно, потвърдиха от Нов български университет, където той е преподавател, съобщава БТА.

Тъжната вест съобщи и неговият колега Антоний Тодоров с пост във Фейсбук. „С тъга научих, че завчера е починал моят колега и адаш Антоний Гълъбов“, написа той.

Доц. д-р Антоний Гълъбов е починал от масивен инфаркт във вторник вечерта в базата на прокуратурата край Батак. Там е имало семинар на прокурори от цялата страна, а социологът е бил лектор, уточнява „24 часа“.

Лекцията му била много интересна, споделят присъствали. На вечерята след това Гълъбов станал от масата и се строполил. Издъхнал на място. Аутопсията е показала, че сърцето му буквално се  е пръснало.

Съпругата на социолога е починала преди две години, той няма деца. Сега издирват брат му, за да го уведомят.

Доц. д-р Антоний Гълъбов е роден на 30 януари 1964 г. в София. Висшето си образование завършва през 1989 г. – специалност „Социология“ в катедра „Социология“ на Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

В периода 1987-1990 г. доц. Антоний Гълъбов е работил в  Научноизследователския институт за младежта, а по-късно и в Института по социология към БАН. Бил е експерт в Асоциация „Прозрачност без граници“ и преподавател в Департамент „Политически науки“ в Нов български университет.

Доц. Гълъбов е водил университетски курсове в Нов български университет, в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ и в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София.

Бил е и консултант на български и международни неправителствени организации, работещи в сферата на изборите, човешките права, противодействие на корупцията, етнически и религиозни различия, прозрачност на местната власт.

Доц. Антоний Гълъбов е автор на монографии, студии, статии в сборници и научни списания, както и на статии, интервюта и коментари в национални всекидневници, седмични и периодични издания, пише още БТА.

Поклон пред паметта му! 

Подобни статии

Top