Почина солистът от Хора на Турецкий Борис Горячев

Горячев загуби битката с коронавируса след триседмично тежко боледуване

Солистът от Хора на Турецкий Борис Горячев почина преди да навърши 50-та си годишнина. Това съобщи артистичният директор на групата Анна Чех.

„Това е печална новина, наистина“, каза тя пред ТАСС.

Информацията за смъртта на Борис Горячев бе публикувана в Instagram. „Приятели, с огромна болка ви събощаваме ужасна новина: Борис Горячев вече не е сред нас„, се казва в съобщението. Отбелязва се, че Горячев се е борил с коронавируса в продължение на три седмици.

Борис Горячев е роден на 7 октомври 1971 года. В Хора на Турецкий той се включва през 2003 г. Горячев оставя съпруга и дъщеря.

Репертоарът на Хора на Турецкий наброява стотици композиции. Групата изпълнява произведения на повече от 10 езици, като част от тях са акапелни. Един от проектите на Хора на Турецкий „Песни за победата“ всяка година се осъществява за празниците около 9 май.

Припомняме, че само преди няколко седмици Хорът на Турецкий изнесе концерт на паметника Альоша в Пловдив. Горячев обаче не беше в състава на групата.

Миналата година на 1 ноември, когато Хорът отново изнесе концерт на Альоша, певецът бе в Пловдив и участва в шоуто на известния ансамбъл.

Източник и снимка: ТАСС
Превод: DCnews.bg

Top