Почина уважаван преподавател от Медицинския университет в Пловдив

Автор на множество научни публикации, учебници и монографии

Отиде си проф. д-р Владимир Сираков – дългогодишен преподавател и учен от Катедрата по образна диагностика към Медицински университет – Пловдив. Това събощиха от  академично ръководство на МУ-Пловдив.

„Възпитаник на Медицински университет – Пловдив, проф. Сираков посвещава повече от 40 години от живота си на преподавателската дейност и лекарската практика, като превръща в своя лична кауза издигането на имиджа на университета. 

Учен и изследовател с авторитетно присъствие, проф. Сираков оставя след себе си над 110 научни публикации в международни и български медицински списания, 14 учебника и ръководства, монографии и участия в международни и национални конгреси по образна диагностика. 

Вдъхновяващ преподавател за студенти, докторанти и специализанти, проф. Сираков щ ебъде запомнен от всички със своя професионализъм, всеотдайност и висок морал.

Заради личните си качества проф. Сираков е избран за член на Европейската и българската асоциация по рентенология, член на Акредитационния съвет към НС на БЛС, член на КПЕ при РК на БЛС-Пловдив. Два мандата проф. Сираков заема и най-високата длъжност в Общото събрание на МУ-Пловдив като председател на Контролния съвет. 

За академичната общност на МУ-Пловдив проф. Сираков ще остане като колегата с голямо сърце, който винаги имаше разбираща и топла дума, доброта и човечност към всекиго – пачиенти, колеги, студенти, семейство, близки и приятели. 

МУ-Пловдив изказва съболезнования на семейството, близките, колегите и на всички, които обичат и уважават проф. Владимир Сираков!„, се казва в съболезнователен адрес до близките на професора, изпратен от ректора на университета проф. д-р Мариана Мурджева.

Екипът на DCNEWS.BG изказва съболезнованията си на близките на проф. Сираков.

Поклон пред паметта му!

Снимка: МУ-Пловдив

Подобни статии

Top