Почина затворник, пребит от Райфъла

Затворник, с прякор Жигулито, е издъхнал в неделя

в болница в Пловдив, съобщи БЛИЦ, позовавайки се на свои източници.

Агенцията припомня, че Жигулито бе пребит преди няколко седмици в стационара на зандана. Той се спречкал с бизнесмена Атанас Червенков-Райфъла, който е в ареста заради делото срещу него за поръчителство на убийство и палеж на коли. По това дело той получи 13-годишна присъда, която впоследствие беше отменена от Апелативния съд.

Райфъла посегнал и нокаутирал опонента си.

Побоят не е бил жесток – едрият бизнесмен нанесъл само един удар на Жигулито, който паднал на земята. Предполага се, че Жигулито, който лежал за измама, е издъхнал от белодробната емболия, от която страдал.

Междувременно заради този случай и заради съмнения,

че е поръчал и зад решетките палежа на колата на шефа на затвора Божил Иванов, Райфъла бе преместен от Пловдивския в Софийския затвор.

Именитият пандизчия няма да бъде връщан отново в града под тепетата, защото постоянно създавал проблеми и сред управата на зандана и сред съкилийниците си. Той ще бъде докарван в Пловдив само за делата, които продължават.

Освен, че делото за поръчителство за убийство и палеж на коли ще стартира отново заради процесуални пропуски, се очакват и нови обвинения за други престъпления, пише БЛИЦ.

Подобни статии

Top