Починала е 68-годишната жена, блъсната от автобус в Пловдив - DC news

Починала е 68-годишната жена, блъсната от автобус в Пловдив

Случаят се разследва от Районна прокуратура – Пловдив

68-годишната жена, която бе блъсната на пешеходна пътека в Пловдив от градски автобус в неделя по обяд, е починала. Това съобщиха от Районната прокуратура в Пловдив.

Жената е починала вчера в УМБАЛ „Св. Георги“. Тя бе настанена там с опасност за живота в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Районната прокуратура в Пловдив наблюдава досъдебното производство по случая.

Автобус на градския транспорт блъсна жена на пешеходна пътека в Пловдив (СНИМКА)(ОБНОВЕНА)

Припомняме, че на 5 март 2023 г., в гр. Пловдив, на кръстовището на булевардите „Шести септември“ и „Руски“, на пешеходна пътека, автобус от градския транспорт по линия  №18 блъсна 68-годишната жена. В резултат на удара тя е получила тежки наранявания.

Водачът на автобуса е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотици, като уредите са отчели отрицателни резултати. Той е бил задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Пострадалата е била откарана в тежко състояние в болницата, където й е оказана медицинска помощ. На 7 март 2023 г. тя е починала, уточняват от прокуратурата.

С опасност за живота е блъснатата от автобус пешеходка

По досъдебното производство на Районна прокуратура–Пловдив е назначена съдебномедицинска експертиза с оглед установяване на причината за смъртта на жената. След като бъде изготвено и представено лекарското заключение наблюдаващият прокурор ще прецени квалификацията на престъплението и съответно компетентната прокуратура. Евентуално при повдигане на обвинение спрямо виновно лице ще бъде преценена и адекватна мярка за неотклонение.

Действията по разследването са в активна фаза.

Снимка: БНТ

Подобни статии

Top