Почитат Апостола с възпоменателна церемония в Карлово

Церемонията ще започне в 18.00 ч. на пл. „Васил Левски“

Възпоменателната церемония по повод 148 години от гибелта на Левски ще се състои днес в Карлово. Церемонията ще започне в 18.00 ч. на пл. „Васил Левски“.

Утре – 19 февруари, от 9.00 ч. в храм „Успение на Св. Богородица“ ще бъде отслужена архиерейска света литургия и панихида в памет на Апостола. От 11.00 ч. на пл. „Васил Левски“ ще започне възпоменателен митинг-поклонение, по време на който ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Левски.

След церемонията ще се състои традиционното шествие до родната къща на Дякона, където ще бъде връчена наградата на комитет „Васил Левски“ Карлово.

Всички събития ще бъдат проведени при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. От общината призоваха гражданите, които присъстват на церемониите, да спазват стриктно въведените в страната противоепидемични мерки и при присъствие, задължително да бъдат с поставена предпазна маска. Община Карлово ще осигури 4 пункта на пл. „Васил Левски“, откъдето всички ще могат да се снабдят с маска, ако нямат такава.

Носенето на маски и спазването на дистанция от присъстващите на мероприятията ще се контролира от Районното управление на полицията и звено „Инспекторат“ към Община Карлово.

Съорганизатори на възпоменателното отбелязване са НМ „Васил Левски“, Фондация „Васил Левски“ 61-ва Стрямска механизирана бригада, СУ „Васил Левски“, НЧ „Васил Велски 1861 г.-Карлово, Исторически музей – Карлово.

Подобни статии

Top