Почват локалите на Асеновградско шосе до два месеца, кръговото – готовo

Областният управител Дани Каназирева даде информация за някои от най-важните бъдещи пътни проекти на Пловдив

До два месеца може да стартира изграждането на локалните платна на „Асеновградско шосе“. Това обяви областният управител на Пловдив Дани Каназирева след голяма среща, посветена на най-важните пътни проекти в региона, предаде репортер на DCnews.bg. Най-тежкото – процедурите по отчуждаване, мина, похвали се тя. В момента е съгласуван технически проект, избрана е надзорната фирма и предстои подписване на договор по тази линия. След това може да стартира строителството, което реално може да се случи до два месеца.

Локалите ще обслужват имотите от двете страни на директното платно на „Асеновградско шосе“, габаритите ще са 6 на 8 метра, ще имат общо 40 връзки  – по 20 от двете страни, 4 мостови съоръжения. Инвестицията е в размер на 18 000 000 лева, срокът на изпълнението по договор е 485 дни.

Кръговото при изхода на Пловдив (бел.ред при така наречената Караулка, която бе съборена заради реализиране на проекта) също е готово. Машини на обекта ще има до края на седмицата, те – обаче, извършват малки довършителни дейности.

Що се отнася до Югоизточния обход, който е планиран с две платна с по две ленти, то там се чака заповед от МРРБ за нов парцеларен план. Той е подготвен, подчерта Дани Каназирева, изчаква се въпросната заповед, след което той ще бъде обявен и ще бъде пусната обществена поръчка. По думите й най-голямата опасност да се забави реализацията идва от факта, че обектът е от национално значение и задължително трябва да мине през МОСВ. Екоминистерството трябва да прецени дали обектът ще мине само с преценка за въздействие върху околната среда или с ОВОС. Искането е входирано на 31 януари.

За Околовръстното шосе на Пловдив пък в момента тече обществена поръчка с три позиции, чака се избор на изпълнител по тях.

На среща в Областна управа днес присъстваха още представители на общините, Областно пътно управление, инженери и проектанти.

Подобни статии

Top