Подадохте ли данъчна декларация? Ако не сте, побързайте!

Изтича крайният срок за подаване на декларациите за облагане на доходите.

До края на деня изтича срокът, в който освен да подадем декларация, трябва и да платим дължимия данък върху доходите си от миналата година.

От НАП напомнят, че най-бързият и лесен начин за това е по електронен път. Тази година приблизително половината от документите са подадени онлайн.

Глобите са до 500 лева за неподадена декларация и до 1000 за декларирани неверни данни.

До петък в  Пловдив са приети 42 200 декларации, като почти половината от тях са изпратени в НАП по електронен път – с ПИК или електронен подпис.

От НАП напомнят също, че от тази година дължимите данъци и осигурителни вноски могат да се превеждат без такси с банкова карта.

Това става по два начина – чрез е-услуга, достъпна чрез Портала за електронни услуги на НАП, както и чрез инсталираните физически ПОС терминали на работните места в салоните за обслужване на Агенцията.

Плащането на задължението към хазната може да стане и във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Подобни статии

Top