Подарък за пловдивчани: На ул. „Богомил“ започна строителството на нова детска градина (СНИМКА)

Сградата ще отговаря на всички съвременни изисквания, увери градоначалникът. Нашите деца го заслужават, родителите го заслужават, пловдивчани го заслужават, заяви и кметът на район „Източен“

Кметът Здравко Димитров избра 1 юни – Международния ден на детето, за първата копка на дългоочакваната нова детска градина на ул. „Богомил“ (квартал „Гладно поле“) и обеща – до края на мандата да бъдат изградени още 11 нови детски градини и ясли.

В момента приключва цялостното обновяване на две забавачки, а скоро ще започне строителството на още три – на булевард „Александър Стамболийски“, ЦДГ „Каменица“ и новото крило на ДГ „Зорница“ в район „Южен“. До началото на тази учебна година ще приключи основният ремонт на ДГ „Снежанка“ и „Перуника“ в район „Централен“. Градината на улица „Богомил“ трябва да бъде изградена за 290 дни, стойността й е 1 950 287 лева. Средствата са осигурени по ОП „Региони в растеж“, която обхваща цялата зона в квартал „Гладно поле“.

„Сградата ще отговаря на всички съвременни изисквания. Ще бъде на два етажа и в нея ще има четири групи. Предвижда се на покрива да има слънчева инсталация за битова гореща вода, климатици и централно парно отопление“, обясни кметът Димитров. Той съобщи още, че е предвидено детската градина да разполага с плувен басейн и физкултурен салон, а дворът ще бъде озеленен, ще има поливна система, както и задължителните детски игрушки – катерушки и люлки, пейки, сенници, чешма, пясъчник. Очаква се в началото на следващата година забавачката да бъде готова.

Целият квартал ще бъде обновен, обяви на свой ред и кметът на район „Източен“ Иван Стоянов.

Много съм щастлив, че именно тук даваме началото на детска градина от най-съвременен вид. Нашите деца го заслужават, родителите го заслужават, пловдивчани го заслужават„, подчерта Стоянов. Той припомни, че сградата ще бъде ситуирана до новия парк на ул. „Богомил“, в близост до парка, който се изгражда на ул. „Славянска“, а самата ул.“Богомил“, както и цялото пространство в тази част на града ще придобият чисто нов облик. Районният кмет обеща да следи отблизо как тече работата на обекта.

Церемонията беше уважена и от директора на РУО – Пловдив, председателя на Общинския съвет Александър Държиков, общински съветници, както и от заместник-кметовете Пламен Райчев, Стефан Стоянов и Тодор Чонов.

Подобни статии

Top