Подготвят новия плувен сезон в Асеновград, басейнът готов през май

Плувното лято в Асеновград ще бъде открито на 25 май. Плувният комплекс е напълно обновен и ще бъде достъпен за жителите на града. Това обеща управителят на „Пазари и тържища” Антония Стоянова. Вече трета година те стопанисват плажа в Асеновград.

Съоръжението е разположено в центъра на града, в близост до естествен източник на минерална вода.

Над 100 метра водопроводна инсталация е изцяло подменена, поставени са и нови пускателни кранове,  които захранват основния басейн. Ремонтът вече приключи и струва около 16 хиляди лева.

„Водоснабдителната система беше на повече от 40 години. Тръбите бяха стари и изгнили”, обясни Стоянова. Заради компрометираната ВиК инсталация загубите на минерална вода са големи, а честите аварии през миналия сезон налагаха затваряне на басейна за посетители многократно.

Общо 25 хиляди лева от бюджета на „Пазари и тържища“ ще бъдат заделени за ремонт на плувния комплекс.

Ще бъдат освежени двата санитарни възела на територията на басейна, самите плувни съоръжения в момента се боядисват. Сменя се и  покритието на детската пързалка, прави се и ново озеленяване на местата, където е необходимо.

С бюджета ще бъдат закупени и нови 80 чадъра. От тях 30 броя ще бъдат големи и разположени върху бетоновата основа. Останалите ще бъдат поставени  на тревните площи.Нови 100 шезлонга ще бъдат осигурени за плажуващите на басейна в Асеновград, каза още Антония Стоянова.

Тази година обектът ще е отворен за посетители с два часа повече. Той вече ще работи до 20 часа.

Цените за ползване на Градския басейн в Асенoвград остават същите, каквито бяха миналогодишните, тъй като те са определени с решение на Общинския съвет в града.

Подобни статии

Top