"Подкрепи една мечта" помага на 18 младежи да станат топ фризьори - DC news

„Подкрепи една мечта“ помага на 18 младежи да станат топ фризьори

18 младежи ще се обучават за фризьори

Това ще се случи по инициативата на президента Румен Радев „Подкрепи една мечта“.

Социалната кауза започне на 23 март с откриването на 27-ия Италиански фестивал на красотата и прическата в Пловдив.

Обучението на младежите ще протече в рамките на 660 учебни часа. В квалификационните курсове за усвояване на професията на фризьора ще се включат 20 технически специалисти и преподаватели.

Разработени са менторски програми, в които начинаещите ще изучават фризьорските техники напълно безплатно. Местата за провеждане на курсовете ще са в обучителни центрове в цялата страна.

След успешно полагане на изпит възпитаниците на социалните домове ще получат Свидетелство за професионална квалификация 2-ра степен, валидно в България и в чужбина.

На завършилите обучението ще бъде осигурена практика във фризьорски салон, намиращ се в най-голяма близост до социалната услуга.

18-те младежи ще бъдат и специални гости на 27-ия Италиански фестивал на красотата и прическата. Бъдещите фризьори ще имат възможност да направят своите първи стъпки в професията, както и да бъдат модели на най-добрите стилисти – участници в събитието. Престижният форум ще се проведе от 23 до 25 март включително в Палата 2 на Международен панаир – Пловдив, съобщават организаторите.

Инициативата на президента „Подкрепи една мечта“ насърчава, мотивира и подкрепя младежите, израснали в институции, в решението им да започнат работа или да продължат своето образование във висше училище.

Подобни статии

Top