Подкрепят раждаемостта с фотоизложба в Пловдив

Фотоизложби в цялата страна в противовес на демографската криза

Фотозложба под надслов „За да го кръстиш, трябва да се роди“ ще бъде открита днес в 11.00 ч. на пл. „Централен“ в Пловдив. Тя се организира от Движение за Национална кауза (ДНК), което по този начин представя най-емоционалните кадри от изминалото Национално кръщене във градовете-участници в събитието.

В рамките на две седмици жителите и гостите на Пловдив могат да видят подбрани кадри от Националното кръщене, което ДНК проведе през есента на 2017 година в храм „Света Марина“ в града.

Фотоизложбата е част от второто издание на кампанията в подкрепа на раждаемостта „Направи го за България.  Подобни изложби ще се проведат през целия месец май на централните места в още шест български града – Русе, Варна, Бургас, Стара Загора, Велико Търново и София.

Премиерата на инициативата, която се провежда под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, е в града под тепетата, а изложбата в София на 1 юни бележи нейния финал.

На регионално ниво, изложбите имат подкрепата на общините, а откриването на всяко от събитията представлява и своеобразен информационен ден „на отворени врати“, в който всеки желаещ може да научи за каузите и кампаниите на ДНК.

Снимка: Фейсбук страница на ДНК

Подобни статии

Top