Подлагат на дискусия идеята за кучета с памперси

Бурна реакция от собственици на кучета в социалните мрежи

Бурна негативна реакция в социалната мрежа предизвика идеята на шефа на „Градини и паркове“ в Пловдив Стоян Алексиев, домашните кучета да бъдат разхождани под тепетата с памперси. Хората скочиха срещу него с различни мотиви.

„Тия от общината са луди“, писа фейсбук потребителка.

„Да сложат 1000 лв. глоба и като изгорят двама-трима ще се разчуе. Тогава който има смелост или излишни пари, да не си почиства след песа… Дисциплина се прави с големи глоби и ефективност при събирането им!“, посочва друг потребител.

„Че има стопани дето не събират факт, обаче какво правим с човешките екстременти, дето на места са повече от кучешките. От ежедневен опит черпя информация“, коментира пловдивчанка.

„Предлагаме да се слагат на кучетата памперси, защото има проблем. Ние обслужваме зелените площи, чистим постоянно. Детски площадки, пясъчници, градинки, кой не е настъпвал както се казва „мина“. И когато преминават през забранени територии кучетата, защото детските площадки са забранени територии, в същото време и цапат. А ако е с памперс кучето, няма да го прави. Отделно по този начин ще се избягват и конфликтите между собствениците на кучетата и родителите. Защото често има тежки конфликти, агресия и насилие“, заяви пред DCNEWS шефът на „Градини и паркове“.

Според него засега това било само предложение. Алексиев смята обаче, че въпросът може да се подложи на обществена дискусия.

„Ако трябва ще направим такава дискусия. Нека да се обсъди, да се види какво мислят гражданите, дали я приемат идеята. Кучкарите подскачат по 2 метра, доста пък други граждани ни адмирират. Ние сме го помислили това, защото доста пъти подават сигнали гражданите – вижте там какво е направено, няма ли да почистите, тази площадка пак е зацапана и ние с това се занимаваме всеки ден. От нашите наблюдения стигнахме до това заключение. Ако някой има други идеи, нека ги предложи!“, каза още Стоян Алексиев.

Той добави, че въпреки торбичките, с които ходят подир домашните си любимци собствениците на кучета, пак се замърсява. „Защото когато не ги гледаш, не събират“, посочи шефът на „Градини и паркове“.

Подобни статии

Един коментар

  1. Димитър написа:

    Когато кметът сложи памперси на неговите кучета /бездомните/ тогава мога да се замисля по въпроса.

Top