Подменят осветлението на „Пещерско шосе“, пешеходните пътеки на „Копривщица“ с нова боя

Допълнително ще се постави осветление около прелезите

Община Пловдив ще обнови всички пешеходни пътеки по бул. „Копривщица“ с по-дълготрайна боя – термопластик. Това стана ясно по време на среща на заместник-кмета Тодор Чонов с граждани, които входираха подписка с искания в Община Пловдив.

„За последните две години из целия град се полага хоризонтална пътна маркировка по главната и второстепенната улична мрежа, в т.ч. са освежени близо 150  пешеходните пътеки пред училищата и детските заведения, като това е един непрекъснат целогодишен процес, който специален екип поддържа“, сподели Тодор Чонов.

Той заяви, че подробно ще бъдат разгледани исканията на живущите в район „Централен“, като с подобряване на времето и достигане на 6 ° ще бъде освежена пешеходната пътека на кръстовището на бул. „Свобода“ и „Копривщица“, като ще бъде положен така наречения шприц пластик, който е много по-дълготраен.

Допълнително ще бъдат поставени светодиодни пътни знаци със специални предписания Д 17 „Пешеходна пътека“, както и два прожектора, които да осветят пътеката, което ще подпомогне по-безопасното пресичане на пешеходци.

По думите на Тодор Чонов изцяло ще бъде сменено старото осветление от бул. „Пещерско шосе“ до бул. „Марица“-юг с модерни и енергоспестяващи LED лампи. Допълнително ще се постави осветление около прелезите.

Заместник-кметът подчерта, че за по-добра организация на движението до края на следващата година поетапно ще се въведе еднопосочно движение по улиците, определени за това в Генералния план за организация на движението.

Допълнително всички предложения на граждани се разглеждат  в специална комисия от експерти на ОП „Организация и контрол на транспорта“ и пътни полицаи, които приемат или не исканията.

„Ние, от Община Пловдив, сме готови да обсъдим и да вземем решение за всяко едно Ваше предложение, което е от полза и ще подобри организацията за движение като цяло“, обърна се Чонов към участниците в срещата.

Top