Подобрява се състоянието на 21-годишната Виктория, намушкана във влака Пловдив-Варна

Предстоят ѝ няколко операции

Стабилно е състоянието на момичето, намушкано във влака, пътуващ от Пловдив към Варна през уикенда. Днес обаче ѝ предстоят няколко операции, една от тях е за прекъснати сухожилия, съобщи bTV.

Инцидентът стана в събота срещу неделя при гара Стара Загора. Не са настъпили усложнения в състоянието на момичето през нощта, съобщиха от болницата.

Според информацията 19-годишно момче от Пловдив притеснявало неколкократно 21-годишната Виктория. След като тя успяла да го прогони веднъж, последвал втори опит. Нападателят връхлетял в купето и се държал агресивно, което довело до изваждането на нож от страна на жената. Извършителят успява да я обезоръжи и нанася прободни рани. Една от тях е изключително опасна и се намира в областта на гръдния кош, под мишницата, а другите две са в главата и бедрото. Виктория има и други порезни рани.

Момичето е настанено в Университетската болница в Стара Загора. Според доц. Георги Арабаджиев, шеф на КАИЛ в болницата, момичето е преживяло тежка соматична и психична травма. Тя е в стабилно състияние, чувства се добре, въпреки тежката рана на главата с лезия на костта, нараняване на гръдния кош, рана на бедрото и ръката. Днес или утре ще ѝ бъде направена операция за възстановяване на сухожилията на ръката. Психически се чувства доста по-добре, посочи доц. Арабаджиев.

19-годишният Пламен е задържан с помощта на гражданин във влака.

Пътникът минавал случайно и започнал да гони нападателя. Тъй като влакът се намирал на метри от ЖП гара Стара Загора, намалил скоростта, а 21-годишният пловдивчанин скочил от него. След него скочил и третият пътник, който успял да го задържи, преди намесата на полицията. 

1 2

Подобни статии

Top