Подпалиха Куршум джамия в Карлово - DC news

Подпалиха Куршум джамия в Карлово

Малката Мишка запалил струпани боклуци в джамията

Синът на известен крими герой, чието име се свързва предимно с кражби, е запалил снощи Куршум джамия в центъра на Карлово. Николай С., с прякор Малката Мишка, е клошар. 24-годишният мъж щракнал снощи запалката на струпани боклуци в джамията, за да отмъсти на свой авер – също клошар, съобщи ПБ Новинар.

Около полунощ таксиметрови шофьори, които били спрели пред Синята къща, подали сигнал на 112, че Куршум джамия гори. Дежурният полицай изтичал до мястото, 5 минути след това пристигнала и пожарната.

Било установено, че до голямата врата на мюсюлманския храм, която е заключена, има по-малка, която отдавна била разбита. В джамията редовно нощували клошари и струпвали боклуци. Малката Мишка бил ядосан на друг клошар и имал неуредени отношения с него. За това за отмъщение запалил боклуците, които бил струпал опонентът му.

Николай С. е арестуван. Той е казал, че не е предполагал, че ще предизвика пожар. Храмът не е пострадал. Пред ПБ Новинар разследващи бяха категорични, че няма никакви съмнения пожарът да е извършен на етническа основа.

Снимка: ПБ Новинар

Подобни статии

Top