Подпалвач изпепели 8 таксиметрови автомобила в Ягодово (СНИМКИ) - DC news

Подпалвач изпепели 8 таксиметрови автомобила в Ягодово (СНИМКИ)

Колите са собственост на асеновградчанин, който предлага таксиметрови услуги

Малко след полунощ на 24 март на спешния телефон 112 е получен сигнал за пожар в село Ягодово. На местопроизшествието пристигнали екипи на пожарна и полиция и въпреки бързата намеса на огнеборците, напълно са изгорели 6 таксиметрови автомобили с различни марки, а по други два – бус и лека кола, щетите са били частични.

Установено е, че автомобилите са собственост на 43-годишен асеновградчанин, който от години предлага на пазара таксиметрови услуги. COVID-кризата засегнала бизнеса му и от 40-50 автомобила останали да работят едва десетина. Неизползваните превозни средства били паркирани пред сервиз на улица „Васил Левски“ в селото и се виждат покрай пътя още при влизане в село Ягодово.

Вследствие на комплекс от оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия, криминалисти влезли в дирите на извършителя. Само след часове в ареста е задържан 27-годишен жител на село Крислово, който е извършил палежа.

Мъжът няма криминални регистрации нито присъди. Пред разследващите е признал механизма, по който е извършил подпалването на колите – използвал запалителна течност – смес от дизелово гориво и бензин, с които разполагал.

Подпалвачът залял един от таксиметровите автомобили, а след като огънят обхванал напълно превозното средство, пламъците се прехвърлили и върху останалите коли, паркирани в близост едно до друго, за да не заемат много място край пътя.

Разследващи продължават работа по версиите за палежа и конкретния мотив за деянието, в хода на започнато досъдебно производство, водено под надзора на Районна прокуратура –  Пловдив.

Собственикът на изгорелите таксита посочва, че щетите му възлизат на близо 70 хиляди лева. Назначената стоково-оценъчна експертиза ще определи точния им размер.

Подобни статии

Top