Подпалвачът на таксиметровите коли в Ягодово бил охранител

Охранителни камери заснели Шиков на местопрестъплението със служебния му автомобил

Подпалвачът на колите на таксиметровия бос Мариян Киров бил охранител, но работел и на още едно място. Това стана ясно в съдебната зала днес.

27-годишният Георги Стоилов Шиков е работел във „ВИП секюрити“. Той отишъл до паркинга в Ягодово със служебен автомобил, който се виждал на видеозаписите от охранителните камери.

Подпалвачът драснал клечката на шестте таксита в Ягодово за отмъщение

Именно камерите засекли Шиков да спира с колата до паркираните автомобили и бус и да слиза, носейки нещо в ръката. После той отишъл до такситата и минути след това те пламнали, разказа в съдебната зала наблюдаващият прокурор.

От записа се вижда също, че младият мъж бяга от пламналите коли, качва се на колата и тръгва. Справка от охранителната фирма сочи, че GPS-координатите на колата са засечени именно в Ягодово, до паркинга, където е бил пожарът. По същото време охранителят трябвало да бъде в район „Северен“, пише trafficnews.bg.

В същото време адвокатът на Шиков – Николай Гунев възрази, че автомобилите не са били в движение. Четири от тях били с прекратена регистрация от КАТ, а според собственика им Мариян Киров, една от колите трябвало да се бракува.

Подпалвач изпепели 8 таксиметрови автомобила в Ягодово (СНИМКИ)

Държавният обвинител поиска от съда да наложи на подпалвача най-тежката мярка за неотклонение „Задържане по стража“. По думите му има достатъчно доказателства, за да се направи обоснован извод, че Георги Шиков е извършил престъплението, в което е обвинен, а именно – палеж.

В крайна сметка съдът го остави зад решетките. Определението на районните магистрати може да бъде обжалвано в тридневен срок пред Окръжния съд в Пловдив. Ако това стане, мярката за неотклонение ще се гледа на втора инстанция в четвъртък, 1 април, от 15.30 ч

Снимка: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top