Подпалвачи на оптика сядат на подсъдимата скамейка

Окръжната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт спрямо двама пловдивчани за палеж на шахта с оптични кабели

Двама 28-годишни пловдивчани сядат на подсъдимата скамейка за палеж на шахта с оптични кабели, съобщиха от пресцентъра на апелативната прокуратура в Пловдив. Срещу тях е повдигнато обвинение за това, че в съучастие като съизвършители, на 26 ноември 2017 г. в Пловдив, са запалили шахта на ул. „Весела“, в която имало оптични кабели, собственост на две търговски дружества със седалища в  Пловдив и София.

В шахтата имало различни видове оптични кабели на обща стойност близо 61 600 лева, коксиален кабел, усилвател на обща стойност 200 лева и др. Цялата щета за пострадалите търговски дружества възлиза на 62 112 лева, уточняват от прокуратурата.

По делото са извършени разпити на свидетели, експертизи, иззети веществени доказателства и др. Очаква се съдът да насрочи дата за разпоредително заседание.

Предвиденото от закона наказание, ако двамата бъдат признати за виновни, е от 3 до 12 години затвор.

като общата стойност на имуществото на описаните по-горе дружества е в размер на 62 112 лева и от деянието са последвали значителни вреди – престъпление по чл. 330 ал.3 пр. 1 във връзка ал.1 във връзка чл.20 във връзка ал.1 от Наказателния кодекс.

Подобни статии

Top