Пловдив подписа договор за изграждане на 74 социални жилища

Проектът е на обща стойност 7 165 650,82 лева с ДДС

Заместник-кметът на Община Пловдив по социални дейности Георги Титюков и управителят на фирма „АД инженеринг“ Атанас Драндаров – в присъствието на кмета Здравко Димитров, подписаха договор за изграждането на 74 социални жилища на улица „Владая“ 6. Те ще бъдат построени и обзаведени по Проект № BG16RFOP001-1.003-0006-C02 „Изграждане на социални жилища в град Пловдив“.

Общата стойност на проекта е 7 165 650,82 лв. с ДДС, като средствата са 100% безвъзмездна финансова помощ.

40 апартамента от общо 74-те ще бъдат едностайни с площ около 40 кв. метра и за един обитател. Ще има още 22 двустайни апартамента, 8 тристайни и 4 четиристайни, които са предназначени за многодетни семейства. В проекта е предвидено също и изграждането на административно помещение за 4 работни места, санитарно и складово помещение от 80 квадратни метра, както и паркинг за 18 автомобила, поясни при подписването заместник-кметът Георги Титюков.

С изграждането им продължаваме социалната политика на Община Пловдив, насочена към най-уязвимите групи. Там ще бъдат настанени хора, останали без покрив над главата, както и такива, живеещи в много лоши битови условия, в пренаселени жилища и лица с увреждания. Настаняването в такова жилище ще им даде възможност за определен срок, когато са без или с ниски доходи, да не мислят за наеми. Уверен съм, че графикът за строителство ще бъде спазен и след 2 години жилищата ще имат своите първи обитатели, заяви на свой ред и кметът Здравко Димитров.

На бъдещите ползватели на социалните жилища ще бъдат гарантирани възможностите за посещаване на образователни институции за деца в училищна възраст, включване в програми за социална интеграция и в програми за осигуряване на трудова заетост. Родителите ще бъдат задължени да водят децата си на имунизации и регулярна проверка на здравния им статус.

Подобни статии

Top