Подписаха договора за стадион "Локомотив" (СНИМКИ) - DC news

Подписаха договора за стадион „Локомотив“ (СНИМКИ)

Ето как ще изглежда новото модерно съоръжение на Локомотив (Пловдив)

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев и управителят на „Рудин“ ООД Живко Желев подписаха договора за проектиране и строителство на ст. „Локомотив“ в присъствието на кмета Здравко Димитров в последния ден на 2020 година.

„Пожелавам ви спорна работа на обекта, а ние като администрация на Община Пловдив ще съдействаме за по-бързото изграждане на стадиона, за да може и двата отбора да се сдобият с нова и модерна база“, заяви кметът Здравко Димитров.

Управителят на фирмата изпълнител пое ангажимента още в първите дни Новата година да започне работа проекта. Стартират геоложките проучвания,  които са необходими за изготвянето на идейния и техническия проект на съоръжението.

Щастлив съм, че изпращаме годината с подписани договори и за двата стадиона ва водещите пловдивски отбори. Благодаря на премиера Бойко Борисов, че подкрепи желанието на Община Пловдив да изгради модерни съоръжения, на които се надяваме да гледаме интересни мачове в най-скоро време“, допълни още кметът.

Правителството в началото на годината 37 милиона лева с ДДС за спортната инфраструктура на Пловдив, които бяха разпределени по следния начин – за стадион „Христо Ботев“  – 25 млн. лв. и за стадион „Локомотив“ – 12 млн. лв.

Подобни статии

Top