Подписваме споразумение за приятелство със Задарска жупания

Областният управител Дани Каназирева първа получи символа на председателството на Съвета на ЕС от страна на Хърватия

През април ще бъде подписано споразумение за приятелство и сътрудничество между Пловдивска област и Задарска жупания. Това стана ясно на днешната среща в Областна администрация между посланика на Република Хърватия в България Нейно Превъзходителство Ясна Огняновац и областния управител Дани Каназирева. Поканата за споразумението между двата региона идва лично от губернатора на Задарска жупания Божидар Лонгин след посещението му в Пловдив в края на миналата година. Очакванията са сътрудничеството да бъде фокусирано в сферата на икономиката, инвестициите и бизнеса, туризма и културата.

Екипи на двете области започват веднага работа по параметрите на споразумението и се очаква то да бъде подписано през април в града Задар – Хърватия. Събитието съвпада и с планираното вече посещение на Дани Каназирева през същия месец, когато в Задар се чества традиционния ден на областния управител.

На срещата бяха разменени и традиционните подаръци, а Дани Каназирева първа получи символа на председателството на Съвета на ЕС от страна на Хърватия. Посланиците на страните членки на ЕС ще го получат утре на среща в столицата.

Подобни статии

Top