Подсъдимият за убийството на Красимира Куковска от Бегово с обвинение и за мародерство - DC news

Подсъдимият за убийството на Красимира Куковска от Бегово с обвинение и за мародерство

Изтеглил от банковата й карта дни след смъртта й общо 4000 лева

22-годишният Любомир Петров, подсъдим за убийството на жена си Красимира Куковска в пловдивското село Бегово, се сдоби с ново обвинение – в мародерство. Жената умира на 11 септември 2020 г., а от 14-и до 16-и същия месец той е изтеглил от банковата й карта общо 4000 лв. Делото срещу него тръгва отначало на 13 октомври в Окръжния съд в Пловдив, сред като през апелативните магистрати откриха процесуални нарушения и върнаха обвинителния акт на прокуратурата. При първото разглеждане на случая процесът беше засекретен, за да не станат обществено известни подробности от личния живот на Любомир Петров и Красимира Куковска.

Младата жена е била доста заможна, защото наследила от починалите си родители сериозен агробизнес. Заживяла с Любомир през 2018 г. и още същата година се родило първото им дете, а второто – месеци преди смъртта на жената. Тя купувала на мъжа си скъпи коли, часовници и т. н., докато в един момент не изпаднала в затруднение да плаща рентите на хората, чиито земи обработва. Красимира предупредила Любомир, че трябва да живее по-скромно, и двамата започнали да се карат. След това тя го помолила да напусне дома й.

На 11 септември 2020 г. той ходил два пъти до къщата й, но тя отказала да разговаря с него. Според прокуратурата през нощта той се промъкнал в жилището, тя се събудила и той я прострелял с въздушна пушка. Първоначалната версия на Любомир била, че Красимира се е самоубила, което е трудно с пушка. След това твърдял, че двамата се сборичкали и изстрелът е произведен в суматохата.

Той прекара в ареста година и 8 месеца и в момента си е вкъщи, без да има право да излиза.

Източник: 24plovdiv.bg

Подобни статии

Top