Погнаха търговците на открито в Асеновград, половината са с нарушения

163 проверки на обекти,

които извършват търговия на открито, са направили служителите от Дирекция “ Общинска собственост“ в Асеновград.

Масовата акция е за месеците юли, август и септември и включва заведения, кафе-автомати и магазини в града,  както и в селата Тополово, Червен и курорта Нареченски бани.

Проверени са  110 обекта . От тях неизрядните собственици са повече от половината- 73. Основните нарушения са свързани с липса на разрешително за извършване на търговска дейност на открито и нерегламентирано използване на общински площи.

„Заведение в центъра на града има документ за ползване на 60 квадрата общински терен. При проверката е констатирано, че собственикът на кафенето е разположил масите си на  двойно по-голяма площ”, даде пример ресорният заместник-кмет Димчо Темелков.

Съставени са седем акта за административно нарушение. Останалите заведения и магазини сами са се „поправили”  като са изпълнили наложените им предписания,  казаха от Дирекцията.

С 13 хиляди лева повече са приходите от търговия  на открито само за летните месеци на тази година, заради проверките и завишения контрол.

Сравнението за същия период на 2016-та  показва, че в хазната от  дейността са постъпили 44 хиляди лева. Събраните пари през трите месеца юли, август и септември на тази година са малко над 57 хиляди лева.

 

Подобни статии

Top