Погребват братята от Пловдив, удавили се в Поморие

Днес ще бъде погребението на двамата пловдивчани,

които загинаха в мъртвото вълнение на плажа в Поморие тази събота. Това съобщиха почернените близки на братята Христо и Мирослав Средеви.

Те и приятелите на младите мъже ще ги изпратят в последния им път в 12 часа на Рогошките гробища.

Припомняме, че на 2 юни след 18.00 ч. двамата пловдивчани – на възраст 29 и 31 години, влезли да плуват в морето пред известен хотел в Поморие и започнали да се давят. Двама от местните мъже се опитали да ги спасят, но не успели.

Трагедия! Двама пловдивчани се удавиха в Поморие

Снощи почернената съпруга на 29-годишния Христо Ани Средева

призова чрез местния сайт „Флагман.бг“ всички, участвали в спасяването на двамата мъже или свидетели на трагедията, да се свържат с нея. Вижте изповедта ѝ:

„Много се е изписало за трагедията, разиграла се на 2.6.2018 на плажа в Поморие. Аз съм съпругата на по-малкия брат Христо. Ще разкажа какво се случи така, както аз видях и доколкото паметта ми позволява от преживения шок. Решихме на отидем до морето за кратка почивка на гости при наша много скъпа приятелка. Тя ни нагости с превкусен обяд и към 14 часа се опънахме на шезлонги на плажа. Релакс. Спокойствие. Кеф. Ицо както винаги се грижеше за музикалния фон.В морето имаше вълни, но е море, нормално поведение като за него. Флагът беше зелен. Миро влезе да плува, върна се и продължихме с груповия мързел. Към 18 часа решихме, че е време да си ходим. Ицо и Миро решиха да влязат в морето за последно. Де да знаехме, че наистина ще е „за последно“! Но последвалите събития не могат да се предскажат! Аз също тръгнах с тях, но реших, че водата е студена и не ми се мокри. Те продължиха сами със смях и шеги. Морето на този плаж в началото е доста плитко и човек навлиза доста навътре, за да му е поне до кръста.

Никой от тях не е умел плувец, но и не са хора, които действат самоуверено и рисково в морето. Напротив! След минути аз и приятелката ми чухме вик „Помощ! Помощ! Давя се!“ Аз разпознах гласа на съпруга ми и скочих да видя какво става, защото нямах видимост към морето от шезлонгите и чадърите пред нас. Видях как хора (поне 4-5 мъже) се втурнаха към водата. Аз веднага се затичах и влязох след тях. Не видях добре къде са, но някъде околко шамандурата, не по навътре. Мъжете във водата крещяха „Морето дърпа, морето дърпа“. Аз заплувах срещу вълните и сама усетих завличане и придърпване навътре. Не съм добър плувец, затова се обърнах и заплувах към брега,а щом усетих дъно стъпих и затичах към плажа. Другите мъже също заизлизаха, но видях че някой се държи за шамандурата. В първия миг помислих, че е моят Ицо! През това време приятелката ми дотича с телефон и се обадих на 112.

1 2

Подобни статии

Top