Погват нацисткия поздрав на дете на финала Славия – Левски (СНИМКИ)

Държавната агенция за закрила на детето ще разследва скандалния случай с двете малолетни деца на пистата на националния стадион

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) ще извърши проверка на случая с децата на финала за Купата между Славия и Левски. Освен това ще бъдат сигнализирани и останалите институции – Български футболен съюз и МВР. ДАЗД ще провери как са допуснати тези момчета в този вид на пистата по време на футболен мач и дали са придружавани от родители, съобщиха от агенцията.

В публичното пространство и в социалните мрежи се разпространява кадър с две момчета на видима възраст под 10 години, голи до кръста, които стоят на пистата на стадион „Васил Левски“.

Надписите по телата им гласят „Levski hooligan“, ACAB (абревиатура на All cops are bastards – всички ченгета са копелета), SW 1999 (Sofia West – на най-влиятелната фракция в агитката на Левски – „София Запад“).

Моментът на снимката улавя едното момче с победоносно вдигнати ръце, а другото, изглежда, прави нацистки поздрав.

„Това не е нормално. Не знам кой родител си е пуснал децата по този начин на стадиона. Трябва да се вземат някакви мерки, защото и другите гледат, не може да се дава подобен пример“, заяви вратарят на Славия и бивш легендарен вратар на Левски и националния отбор Георги Петков.

Той пък има един жест с пристите върху устните, който наподобява мустака на Тодор Батков, след като бе освободен от „сините“ по негово време.

Снимка: btvnovinite.bg

Подобни статии

Top