Погват просяците в центъра на Пловдив, вече има 8 акта

Пловдивската полицията създава организация за недопускане на извършване на просия от лица по главните булеварди и улици, както и на лица, жонглиращи в зоната на кръстовищата.

Служителите от сектор „Охранителна полиция“ във всяко едно Районно управление ежедневно ще осъществяват засилен контрол и санкциониране на нарушителите. Към момента служители на Четвърто РУ са констатирали подобни нарушения по централни градски зони и булеварди, като са съставили 8 акта за установяване на административни нарушения по чл. 9 ал 1 т.8 от Наредбата за осигуряване на обществения ред на Община Пловдив – за извършване на просия.

Служители на същото районно са установили нарушения и от пешеходци, които просят. За престой на платното за движение са съставени 5 фиша по ЗДвП за извършени нарушения по чл.113 ал.1 т.1.

По подадените сигнали са образувани преписки, при всички случаи е приложена разпоредбата на чл. 65 от ЗМВР. Всички действия са съгласувани с Районна прокуратура. При констатиране на случаи на системност ще се извършват предварителни проверки, с оглед последващо образуване на досъдебно производство по чл. 329 ал. 2 от НК.

По Главната улица и подлезите контролът ще се се осъществява със съдействието на Общинска полиция. ОД на МВР Пловдив съветва свидетели на подобни случаи в реално време да сезират органите на реда.

Подобни статии

Top