Похитителите на ученика от Спортното го разсъблекли гол, накарали го да пие вода от локва

Прокуратурата изправя на съд тримата младежи за отвличане и изнудване на 16-годишното момче

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 20-годишния Християн Кочев, Кристиян Панайотов, на 20 г. и Пламен Тингаров, на 23 г., за това, че на 21.05.2020 г., в  Пловдив, като съизвършители, отвлекли 16-годишно момче от Пловдив, като Кочев е бил въоръжен, и деянието е извършено от повече от две лица и отвлеченият не е навършил 18 години – престъпление по чл. 142, ал. 2, т.1, т.2 и т.3, пр.2, вр. с чл. 142 ал. 1, вр. с чл. 20 ал. 2, вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Трима отвлякоха 16-годишно момче от Пловдив, изнудвали го за 1000 лв.

Християн Кочев е предаден на съд и за това, че на 21.05.2020 г., в гр. Пловдив, с цел да принуди другиго – пострадалото 16-годишно момче, да се разпореди с вещ – сумата от 1 000 лева, го е заплашил с насилие и разгласяване на позорящи обстоятелства, като деянието е придружено със заплаха за убийство, лека телесна повреда, с отнемане на имущество – мобилен телефон и е извършено от въоръжено лице.

Пострадалият 16-годишен младеж и Кочев се познавали от училището, в което били в различни класове. На 11 май 2020 г. двамата се срещнали случайно в гр. Пловдив. Пострадалият бил с приятелката си. Християн се приближил към тях, като момичето било помолено да се отдалечи. След това Кочев започнал да нанася удари с отворени длани и юмруци по главата и тялото на пострадалия. Заплашил го с нож и пистолет и поискал мобилния му телефон. Пострадалият му го дал. Побойникът проверил съдържанието и като забелязал наблизо преминаващи хора прекратил агресията си и се отдалечил.

На 21 май 2020 г. Кочев, заедно с другите двама обвиняеми Кристиян Панайотов  и Пламен Тингаров се движели с лек автомобил „Фолксваген Голф“ в гр. Пловдив. Кочев отново видял пострадалото момче с приятелката му, слязъл от колата и се приближил към тях. Двамата младежи се отдалечили. Християн наредил на пострадалия да тръгва с него. Той го заплашил, че ако не го направи, ще го набие.  16-годишното момче се подчинило, защото се притеснило, че може приятелката му да пострада. Двамата се качили в лекия автомобил. Там били и другите двама похитители.  Шофирал Пламен, въпреки че бил с отнето свидетелство за управление. Християн и жертвата се намирали на задната седалка.

Когато автомобилът тръгнал, 16-годишното момче се опитало да вика за помощ и да скочи от колата, но вратите били заключени. По време на пътуването пострадалият  бил заплашван с нож и пистолет от Кочев който го удрял с юмруци по тялото. Действията му били заснети от Кристиян, който изпратил клип на свой приятел.

Оставиха в ареста похитителите на ученика от Спортното

По време на пътуването Християн разсъблякъл част от дрехите на пострадалия, а други срязал с ножа, като го предупредил, че трябва да му даде 1000 лева, защото ще му направи снимки  и ще ги изпрати на негови близки, както и че ще ги публикува в социалните мрежи. След това казал на Пламен да спре на черен  път в  Пловдив, където тримата обвиняеми слезли. Те наредили на момчето също да излезе от колата, без дрехите. Пострадалият се подчинил, защото се страхувал за живота си.

Християн му направил снимки с мобилния телефон, накарал го да пие вода от локва, както и др. унизяващи действия. Той му казал, че от понеделник трябва да започне да му плаща исканата сума от 1 000 лева, за да не покаже снимките и да не ги качи в интернет. Допълнително го заплашил, че ако не му даде пари, ще го пребие отново.

Тримата обвиняеми си тръгнали с автомобила и оставили пострадалия. Той успял да сложи част от разкъсаните дрехи и потърсил помощ от минаващи автомобили по близкия асфалтов път. Помогнал му шофьор, който уведомил полицията.

Спрямо тримата обвиняеми е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“. Предстои Окръжен съд – Пловдив да насрочи заседание по делото.

Подобни статии

Top