Поискаха най-тежкото наказание за бивш полицай, обвинен в убийството на родителите си

След дълги пледоарии делото бе обявено за решаване от Апелативния съд

Доживотна присъда без право на замяна поиска Апелативна прокуратура – Пловдив за бившия полицай Венцислав Караджов, който бе обвинен в убийството на родителите си през май 2016 година. На последното заседание по делото, което се проведе вчера в Апелативния съд, бяха представени документи от защитата, според които по времето, когато е извършено убийството, Караджов си е купувал маратонки от електронен сайт. Документите бяха приети от съда и включени в множеството папки и материали по делото.

Вижте ВИДЕО от присъдата на полицая Караджов и коментарите след нея

Веднага след това започнаха съдебните прения на обвинението и защитата. Кратка беше пледоарията на държавното обвинение. Прокурорът настоя за най-тежкото наказание, предвидено в българския Наказателен кодекс за бившия полицай.

Процесът продължи с пледоарии на защитниците Зоя Тошкова и адвокат Васил Василев, които продължиха до края на работния ден. Идвамата пледираха за невинност на клиента им. Адвокат Василев предложи и друга алтернатива на съдебния състав –  делото да бъде върнато на първата инстанция – окръжния съд, за ново разглеждане.

До живот зад решетките искат за полицая Караджов, убил зверски майка си и баща си (СНИМКИ И ВИДЕО)

След кратка почивка пренията продължиха с личната защита на Венцислав Караджов и приключиха около 21.00 ч. Накрая съдебният състав, председателстван от съдия Магдалина Иванова, обяви делото за решаване  в законовия срок и съобщи на страните, че ще ги уведоми за решението си, а ако се стигне до постановяване на присъда, ще ги призове в залата.

Убиецът на родителите си Караджов ще лежи до живот

Припомняме, че Караджов беше обвинен в двойното убийство на майка си и баща си – Цветан и Божурка Караджови. То бе извършено на 15 май 2016 година, а телата на семейството бяха открити в дома им в кв. „Христо Смирненски“ на 17 май. Според обвинението, полицаят е убил родителите си предумишлено и с користна цел, като ги е застрелял. Като един от мотивите държавното обвинение посочва разправии, включително и съдебни, за собствеността на имота, в който те са живеели.

Top