Поискаха оставката на арт директорката на „Пловдив 2019“ заради гей проект (ВИДЕО)

Кметът и УС на фондацията да поемат отговорност за случващото се, настояха общински съветници

Оставката на артистичия директор на общинската фондация „Пловдив 2019“ Светлана Куюмджиева поискаха от трибуната на Общинския съвет днес БСП и ВМРО-БНД. Причината – сключен договор между  Фондация GLAS и общинска фондация „Пловдив 2019“, по който е финансиран със сумата от 7 000 лева проект на фондация GLAS . Проектът включва „изложба, музикално събитие, лекции и дискусии посветени на ЛГБТИ (лесбийки,гей,бисексуални,трансджендър и интерсексуални), но и през призмата на балканската семантика“.

Това е същата фондация GLAS, която организира и „София прайд“. В протокола, с който е одобрен проектът на GLAS е записано, че:  „Основната идея се базира на съвременната интерпретация на балканската история и традиции в контекста на глобалното общество и живот. Целта на проекта е да търси равновесие между различните гледни точки, запознаване в дълбочина и открояване на възможните решения“.

Социалистите и воеводите настояха кметът Иван Тотев, като председател на УС на фондацията, както и целият Управителен съвет, да поемат и отговорност за дейността на фондацията и за това, как се възпитават подрастващите чрез подобни събития

Ето какво още каза от трибуната на местния парламент председателят на групата съветници от БСП и директор на ЕГ „Пловдив“ Николай Радев:

Вижте и питането на патриотите:

DCNEWS научи, че миналата вечер будни пловдивчани са разлепили плакати по спирките в града, в които изразяват възмущението си от провеждането на подобно събитие. Още на сутринта повечето плакати са били премахнати, съобщиха запознати.

Подобни статии

Top