Покана за сватба пристигна 2 години след събитието - DC news

Покана за сватба пристигна 2 години след събитието

Как една покана за сватба пътува две години?

Пловдивчанин получи писмо близо две години след изпращането му. В него намира покана за сватба, която вече се е състояла лятото на 2020 г. От „Български пощи“ категорично отрекоха, че имат вина за двегодишното забавяне на пратката и обясниха, че по клеймото на писмото това не може да се докаже.

Весел Иванов изпраща официални покани за сватбата на сина си до всички гости. Пуска писмата от пощенския клон в район „Тракия“. Всички пристигат навреме. Освен поканата до чичото на младоженеца, който живее в същия квартал.

„Разстоянието е около два километра. Странно е как две години писмо в района не може да стигне“, заяви Весел Иванов, подател на писмото.

Писмото все пак пристига. Намират го преди някалко дни в пощенската кутия, на рождения ден на чичото Мирослав и в първия момент решават, че е честитка за празника му. Но с изненада откриват закъснялата покана.

„Привързано е, по принцип не са го изпратили в този вид, явно е отваряно, което според мен е незаконно. На някой му е направил впечатление, че е твърдичко, може би пари“, допълни Мирослав Иванов, получател на писмото.

Датата на изпращане на писмото ясно личи – 7 юли 2020 година, но пощенското клеймо на гърба на плика е избеляло и не се чете. Самата сватба се е състояла на 1 август 2020 година, а чичото все пак е присъствал.

„Преди да звънна лично на брат ми, баща ми каза: Не си поканил брат ти на сватбата, да не сте сърдити. След това лично му звъннах, но се получи сконфузна ситуация, дори бях упрекнат, че не съм го поканил“, разказа Весел Иванов.

Братята нямат обяснение как се е стигнало до куриозното закъснение. От „Български пощи“ обаче са категорични, че проблемът не е при тях и пратката е доставена още на следващия ден. И е твърде възможно някой от съседите да е открил писмото преди този, до когото е адресирано.

Източник: БНТ
Снимка в текста: NOVA

Подобни статии

Top