Показват проекта „2019 Синергия на бъдещето“ - DC news

Показват проекта „2019 Синергия на бъдещето“

Авторите ще проведат отворена лекция, в която ще разкажат повече за технологиите на изложбата

От днес до 9 октомври в пловдивската Изложбена зала „2019“, както и върху нейната фасада ще бъде визуално представен проектът „2019 Синергия на бъдещето“.

Той представлява серия аудиовизуални произведения, които интерпретират архивните материали от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Авторите ще проведат отворена лекция на 8-ми октомври от 19:00 часа, в която ще разкажат повече за технологиите на изложбата.

„2019 Синергия на бъдещето“ е серия аудиовизуални произведения, които интерпретират архивните материали от програмата на „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“.

Съдържанието на проекта използва персонализирани автономни системи, за да изгради нелинейни наративи, отвъд конвенционалните техники. Изкуствен интелект, компютърно зрение, машинно самообучение класифицират и трансформират архивите, като извличат от тях метаданни, динамични параметри, текстури и форми.

Новите модели се превръщат в своеобразна когнитивна картография на културното наследство, създадена от функциите на машината като „мислещ инструмент“.

Многопластовата манипулация генерира един жив и постоянно променящ се организъм, разширява възможностите за изследване на документите и допринася за по-дълбокото осъзнаване на творческия импулс от бъдещето.

Проектът се реализира като част от програма „Наследство II” на Фондация „Пловдив 2019“.

Подобни статии

Top