Показват военна техника за Независимостта в Асеновград

Изнесената експозиция ще бъде подредена в пространството до НЧ “ Родолюбие“

Военни оръжия и екипировка от фонда на Военно формирование 24490- гр. Асеновград ще бъдат  показани днес по случай 110  години от обявяване на Независимостта на България.

Изнесената експозиция ще бъде подредена в пространството до НЧ “ Родолюбие“ в часовете от 9:00 до 12:00.

Инициативата е първа от поредицата изяви под надслов „Това сме ние“, с които Министерството на отбраната цели да популяризира военната служба.

Асеновград е един от седемнадесетте български града, в които  ще бъдат показани военна техника, образци на оръжие и екипировка.

В Асеновград изявата се осъществява със съдействието на Общината и е част от тържествата, посветени на Независимостта на България.

Военнослужещи от 24-та авиобаза в Крумово ще покажат пък аварийно-спасително оборудване – спасителен кош, носилка, парашутна система RS-8, водолазен костюм, тактическа жилетка, слушалки, очила, прибори за нощно виждане и др. на пл. Централен в Пловдив. Те ще покажат също т снимки и видеоклипове от задачи в помощ на населението като търсене и спасяване, гасене на пожари и авиомедицинска евакуация, изпълнени от екипажи и вертолети от авиобазата през последните години.

Подобни статии

Top