„Полети в нощ“ в Музея на авиацията

 Музеят на авиацията  ще се включи в програмата „Полети в НОЩ/Пловдив 2019“ .

Събитието е  от 16:00 до 20:00.

С помощта на VR очила посетителите ще „влязат“ в кабините на Ми-8, Ми-24, МиГ-21 Бис и ще заемат мястото на пилотите. Като част от „екипажа” ще разгледат контролните табла и ще бъдат в ролята на стрелци.

Военно формирование 54270 – Пловдив ще представи за достъп комплексна свързочна апаратна в експлоатация от 2018 г. Апаратната е в състояние да осигури в комуникационно отношение Щаб на вид въоръжена сила.

Посетителите ще могат да видят работното място на ръководител бойно управление на авиацията, изграждане на видео и ай-пи телефония, ще бъдат демонстрирани цифрови и аналогови телефонни комуникации и предаване на видеоинформация в реално време.

В демонстрацията участват полеви команден пункт (ПКП) на ЗИЛ 131 и комплексна свързочна апаратна за достъп (КСА-Д1) на КАМАЗ 4310 комплект с ремарке.

Малки и големи ще могат да се потопят в играта „Летец откривател, където ще научат повече за машините във външната експозиция на музея и техните елементи.

В традиционната атракция „Експонатите оживяват“ гостите ще могат да разберат какво е усещането да влезеш в кабините на самолет Л-29 и вертолет Ми.

Подобни статии

Top