Поли Генова опитва в Пловдив пататник, телешко върху качамак и трюфел и занаятчийска бира

„Избери България“ доведе певицата в Пловдив да търси кулинарните изненади на града

Завършиха снимките на пловдивското кулинарно приключение на певицата Поли Генова. Цял ден тя обикаляше из заведенията в квартал „Капана“ и Стария град, за да намери местата, в които се предлага храна, типична за региона. Следвана от няколко камери, Поли влизаше в ресторантите, срещаше се с главните готвачи, помагаше с каквото може в готвенето и най-вече питаше за рецепта или храна, която се предлага само тук, в този град. Поли търсеше отговори на въпроси като този дали известните асеновградски сармички всъщност не са пловдивски, какво различава едрия фасул, сготвен тук, от рецептите за боб в други краища на България?

Пловдив е любим мой град, казва Поли Генова, защото освен срещите ми с публиката, тук има толкова много исторически  места и средища на изкуството за разглеждане. Само след няколко дни певицата ще направи концерт в Античния театър и пловдивчани ще чуят чудесната ѝ музика.

Със сигурност, след откритите пловдивски кулинарни изненади, певицата ще се върне отново в местата, които сега посети и където опита майсторски приготвени храни от местни продукти, занаятчийска местна бира и различни вина.

Родопски пататник според рецептата на един от домакините ѝ – Тодор Танчев, се прави от сурови настъргани картофи. В приготвяне на типичната за района рецепта се включи и съпругата му Мелиса Манче, която е дошла в Пловдив от далечно Перу.

Другият шеф готвач, който я посрещна – Лъчезар Кисьов, изненада Поли с крехко телешко месо върху качамак и трюфел от района на Пловдив. Рецептата майсторът знае от баба си.

В „Капана“ Поли научи интересни подробности от Вальо за занаятчийската  бира, която заведението му произвежда и обеща следващият път да опита и тази с вкус и аромат на шоколад.

1 2

Подобни статии

Top