Полина Трифонова отстъпи на именита съперничка - DC news

Полина Трифонова отстъпи на именита съперничка

Ивелина Илиева напусна Олимпиадата след тежка битка и обляна в сълзи

Българската състезателка в тениса на маса Полина Трифонова записа изключително престижно представяне на Олимпиадата в Токио.

Националката постигна два успеха, но в третия си мач на 1/32-финалите претърпя поражение от именитата си съперничка – родената в Китай, но състезаваща се за Монако – Ксяоксин Янг. Натурализираната състезателка е №44 в световната ранглиста.

Полина Трифонова отстъпи с 1:4 (3:11, 11:6, 5:11, 4:11, 0:11) гейма в ранните часове на днешния ден. Ксяоксин Янг надигра категорично българката, която на няколко пъти се опита да промени тактиката си, но без успех.

На старта в Токио националката победи Камерун Сара Анфу, а след това и Сара де Нут от Люксембург.

Постижението на Полина Трифонова е много голям успех за българския тенис на маса.

„Беше ми много трудно да играя срещу тази съперничка, тя се състезава за Монако, но е родена в Китай. Знаете азиатките в нашия спорт, че доминират. Много сложна игра има тя, много странни гуми. Не успях да се наглася и тя беше безпощадна. Силен сервис има. Дори и един гейм срещу такава състезателка е постижение“, сподели Трифонова.

„Трябва да се ходи на състезание, защото тук нивото е съвсем различно. Когато заминавах за Токио, си мислех, че ако спечеля един мач, ще е супер, дори може би и в най-големите си мечти не си представях, че на такъв голям форум мога да направя нещо по-голямо“, допълни състезателката ни в тениса на маса.

„Опитът от тук е безценен, няма да крия искам да отида на още една Олимпиада, много ми хареса тук, има още какво да направя. Много се мотивирах след тази Олимпиада. Като се прибера ще почина малко и след това започвам подготовка“, завърши българската олимпийка.

Българската джудистка Ивелина Илиева отпадна на 1/8-финалите в категория до 57 килограма от олимпийския турнир в Токио.

Националката ни беше победена с „ипон“ две минути преди края на срещата. Съперничката ѝ обаче беше настоящата номер 1 в този спорт – световната шампионка от Канада Джесика Климкайт.

С това участието на Ивелина Илиева на Игрите приключи.

След края на битката Ивелина Илиева застана пред камерата на БНТ и обляна в сълзи разкри, че въпреки контузиите и трудностите по пътя си към Токио, нито за миг не е помисляла за отказване.

„Видяхме какво се случи. Това е джудото. Един момент и край, няма шанс за втори. Просто една ситуация, която тя успя да вземе. Който успее да вземе такава ситуация, той побеждава“, коментира последния си мач от Игрите Ивелина Илиева.

Преди поражението българката записа успех срещу представителката на Тунис Гофран Хелифи.

„Моят път до тук беше много труден, съпътстван с много контузии, радвам се, че успях да стигна до тук, не се отказах за нито една секунда, тези моменти ни правят бойци“, каза Ивелина Илиева.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top